Mijn oude hartslagmeter had het al een tijdje begeven.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe hartslagmeter. Nog niet zo lang geleden waren hartslagmeters met een ingebouwde GPS ofwel veel te duur, ofwel veel de groot.
Nu heeft Conrad een betaalbare hartslagmeter met ingebouwde GPS die nog betaalbaar is ook. Voor 79,99 heb je een hartslagmeter met ingebouwde GPS en PC interface.

 

 

 

 

 

De bestelling is vlot verlopen. Alles zat mooi verpakt in een stevige doos.

 

De hartslagmeter met alle accessoires zitten mooi verpakt in een compacte doos.

Wel heb ik moeten vaststellen dat er geen Nederlandstalige handleiding aanwezig was. Maar op de CD is wel een meertalige handleiding (PDF), waaronder ook het Nederlands aanwezig.
De installatie van de software verloopt vlot. Deze software kan niet in het Nederlands ingesteld worden. Daarom kies ik maar voor het Engels.

Het instellen van de horloge gebeurd het gemakkelijkst via de computer. Van daaruit kunt U gemakkelijk de instellingen laden en overschrijven.
De batterij in de hartslagmeter wordt via de USB kabel opgeladen. Bij mij was de horloge volledig ontladen wat de indruk gaf dat het toestel eerst niet werkte.

Gelukkig is na ongeveer één uur het horloge volledig opgeladen. Het aankoppelen van de horloge aan de kabel ziet er vreemd uit, maar verloopt toch vlot.
Volgens het display heeft de batterij 8 uur mee als die gebruikt wordt tijdens het trainen. Hoe lang de batterij meegaat als de hartslagmeter niet wordt gebruikt is mij onbekend maar dat zal wel minstens een paar weken zijn.

De GPS werkt zeer nauwkeurig tijdens het fietsen. Maar ik vermoed wel dat de GPS het laat afweten in bosrijke gebieden. In de handleiding staat ook uitdrukkelijk vermeld dat dit zo is.

De interface vind ik overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Heel interessant vind ik dat je verschillende profielen kunt instellen zodat je de gewenste informatie snel kunt bekijken die bij een bepaalde sportactiviteit behoort.