Begin 2012 heb ik mezelf een E-reader aangeschaft. Voordat ik die PocketBook 902 E-reader had aangekocht heb ik lang getwijfeld tussen E-reader en een Android tablet.
Sinds april 2012 gebruik ik ook een Motorola Xoom Android tablet.
Het lijk me wel interessant om beide devices eens met elkaar te vergelijken zodat wie die keuze moet maken tussen een e-reader en een android tablet de juiste beslissing kan maken.
Beide devices hebben hun voor- en nadelen. Om een goede beslissing te nemen wat de meest interessante aankoop is, moet je goed weten wat je wil doen.

Wie vooral geïnteresseerd is in het lezen van boeken , thuis, op vakantie, binnen en/of  buiten en een lange autonomie nodig heeft, zal vooral voordeel hebben aan een e-reader met E-inkt technologie.
Vooral wie graag buiten leest, zal een e-reader met E-inkt technologie beter vinden.
Een e-reader is ook minder belastend voor de ogen en leest even gemakkelijk als een traditioneel boek.
Wie echter ook wil surfen, graag een spelletje speelt, actief is op sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Google+ zal meer voordeel halen uit een tablet.
Ook voor het lezen van technisch documentatie en magazines biedt een tablet meer voordelen. Zo vind ik het doorzoeken van een PDF document op de e-reader onhandig en traag.
Ook de illustraties in technische documenten zijn op mijn e-reader soms onduidelijk. Op de tablet gaat dit stukken vlotter. Snel een document doorlezen, in- en uitzoomen gaat vlot.
Ook voor het lezen van stripverhalen is een tablet veel interessanter. De kleuren komen daar beter tot hun recht.

Toepassing Toestel
Langdurig lezen van boeken E-reader met E-inkt
Buiten lezen E-reader met E-inkt
Text-to-speech E-reader met E-inkt
Entertainment/spelletjes Tablet
Surfen en sociale netwerken Tablet
Stripverhalen lezen Tablet
Technische documentatie en magazines Tablet